Miért nem alkalmas a szárító vakolat a vizesedés megszüntetésére?

Örök szabály: attól, hogy a fal felületét levakoljuk valamivel, a belsejében a víz még akadálytalanul áramlik felfelé. Hogy a lélegző vakolat elpárologtatja a vizet? Igaz, és mi van a víz által szállított sókkal?

Ezek a sók idővel eltömik a lélegző vakolat pórusait, így a lélegző vakolat vízzáró vakolat lesz. Ez pedig nem párologtatja a vizet, ellenben a falban egyre fentebb vezeti, amíg ki nem tud párologni. Utólagos falszigetelés nélkül a lélegző vakolat többet árt, mint használ.

Miért omlik le a vakolat, pereg le a festék az állandó javítás ellenére?

Ez is a vízzel együtt érkező sók számlájára írható, amik az építőanyagban és a vakolat külső héjában maradva kikristályosodnak, térfogatukat megnövelik, és így jön létre a festék és a vakolat lepergése, roncsolódása.

Miért kérj itt épületdiagnosztikát, és ne a többi hasonló cégnél, amiket mostanában nézegetsz?

Anélkül, hogy más utólagos falszigeteléssel foglalkozó cégeket minősítenék, inkább az általunk alkalmazott technológiákról adok tájékoztatást, melyek az alábbiak miatt fekszenek biztos alapokon:

Cégünk csak a szigetelés kialakításával és a falkiszárítás utáni helyreállítási technológiákkal foglalkozik már 1988 óta. Azóta folyamatosan jelen vagyunk a piacon, szolgáltatásaink azóta elérhetőek (állandó fejlesztés mellett), akárcsak vállalatunk, ami nem mondható el más "fantom" cégekről. Ezért is tudjuk az Ön nyugalmát a munkáinkra adott 20 éves garanciavállalással biztosítani.

Már 14 Európai országban vagyunk jelen, elvégzett munkáink száma meghaladja a 40.000-es számot, melyek alapján statisztikailag alátámasztott a közel 100%-os eredményes, és végleges megoldás.

Referenciáink mind a magán, mind a közületi szférában bizonyítják az utólagos szigetelési, falszárítási és helyreállítási technológiáink magabiztos alkalmazását. Ezek a referenciák megtekinthetőek prospektusainkban, de akár honlapunkon is. Ugyanezt támasztja alá számtalan lakossági, és intézményi köszönő levél is.

Az ISO bizonyítványon kívül rendelkezünk több szándékosan függetlenként választott minősítő, mérést végző intézmény bizonyítványával, melyeket elégedetten hozunk nagy nyilvánosságra prospektusainkban, honlapjainkon

Mi köze van a fal vizesedésének a fűtésszámlához?

Van egy remek tulajdonsága a nedves falnak, mégpedig hogy kiválóan vezeti a hőt. Minél magasabban van a ház falaiban a víz, annál nagyobb felületen teszi ezt. (Próbálja csak meg a forró tepsit vizes ronggyal kivenni a sütőből!) Milyen hatással van ez szerinted a fűtési költségekre?

Mitől lesz penészes és dohszagú minden?

Télen a vizes, salétromos falak a belső felületükre vezetik a kinti hőmérsékletet ("süt a hideg"), így ugyanaz játszódik le, mint amikor nyáron elővesz a hűtőből egy üveg hideg italt, és néhány perc múlva csak úgy gyöngyözik rajta a kicsapódott pára. Csak ez a pára most a szoba falán fog gyöngyözni.

A penészgombák meg örömtáncot járnak majd rajta...először csak egy kis részen, aztán egyre elszaporodnak, és végül már a szekrényben lévő ruháknak sem tudnak ellenállni. És nem biztos, hogy a penész-parfüm a legjobb belépő egy buliba, vagy a dohos szag egy meghitt esti vacsorához..

Miért kell egyre többször és egyre gyakrabban vakolni és festeni?

Mivel a sókoncentráció a falakban az idő múlásával egyre magasabb, ezért a nedves, salétromos házak felújítását rövidebb időközökben kell végezni, mint a szárazakét, ráadásul, amíg a valódi okot, a falszigetelés sérülését, vagy hiányát nem szüntette meg, minden egyes vakolásra és festésre költött forintja ablakon kidobott pénz.


« Vissza