„Pedig a kőműves azt mondta, hogy ezen a lélegző vakolaton nem fog átjönni a víz..”

Mostmár mindegy, hogy kinek volt igaza, de tudnod kell, hogy a víz tényleg nem jön át rajta, csak éppen a vakolat eltömődik, a víz meg áramlik benne egyre fentebb, amiből végül az a penész és salétrom lesz, amit a faladon most látsz.

A problémával nem vagy egyedül: a családi házak vizesedése 10-ből 7 házat érint. Épületdiagnosztikai szakember kell hozzá, hogy megoldja. De ez az egész sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Nem is hinnéd még most, de egy kattintásnyira vagy a megoldástól.

Aggasztóan sötét elszíneződés a padló felett a falon. Így köszön be a penész.

A padló felett a falon egy keskeny, kétujjnyi sávban a nedvesség hatására besötétedik  a falfestéked, vagy a tapétád. Ez nem valami fura kosz, ezt a vizes fal csinálja.

Ez csak 1 az 5-ből. Meg mered nézni a többit is?

Megnézném

Porlik, lepereg a festék.

Először nem érted mi az a por a parkettaszegőn. Pedig pár napja porszívóztál. Újból kitakarítasz, de 2 napon belül megint ott van. Nem is sejtenéd még ekkor, de mára sajnos biztos vagy benne: Ez is a falvizesedés miatt van.

Penész. De nem a plafonon!

Bárhol lehet penész, főleg télen, ha a szobában teregetsz. De a vizes fal okozta penész más. Azt nem veszed észre egykönnyen.

A falad vizes, és a vizes falnak van egy átkozott rossz tulajdonsága: nagyon jól vezeti a hőt, ezért kicsapódik rá alul, a sarkokban a pára. És kész a penész, amit nem tüntetsz el egy kis domesztoszos szivaccsal.

Leválik a tapéta

Ez az elváltozás is a padló feletti sávban veszed észre. Először abban reménykedsz, rosszul láttad, de nem…

Majdnem fél méter magasságig a tapéta a nedvesség hatására elválik a faltól. Ekkor a víz már magasabban van a falban

Megcsap a doh szag

Méghogy téged, de a vendégeket is.

Az egy dolog, hogy ez azért kínos egy kicsit. De a doh szag oka nem más, mint a vizes falban élősködő sokféle gomba, atka és egyéb elő organizmusok bomlástermékei. Ez nagyon káros az egészségre, okozhat reumát, asztmát is, de ha csak simán köhögsz tőle, már az sem jó jel.

Ha ezek közül legalább kettőt tapasztalsz, biztosra veheted, hogy a falaidat ki kell szárítani.

Szerencsére a falkiszárításra több bevált módszer létezik. De ahhoz, hogy kiderüljön, hogy a te házadat melyik módszer menti meg egy életre a vizesedéstől, el kell végezni az épületdiagnosztikai felmérést.

Mi történik a felmérés során?

“Ugye nem megy rá az egész napom és nem lesz utána felfordulás?”

1. Körbejárom kívül-belül a házat

Megnézem milyen állapotban vannak az esőcsatornák, hogy van elvezetve a víz, mi a helyzet a ház körüli járdákkal, hogyan lejtenek, vannak-e szemmel látható vizesedési jelek.  Utána bemegyünk a házba.

2. Egy tenyérnyi, elemes műszerrel megmérem a fal nedvességét.

Ehhez nem kell megbontani a falat, ezt csak hozzá kell érinteni a falhoz. Neked is odaadom ha szeretnéd, hogy a saját szemeddel lásd az értéket. *

* Szoktak ezzel trükközni a pénzedre hajtó szélhámosok, úgy hogy a „mester” az érzékelő elé teszi a mutatóujját,és akkor nagyobb vizességi értéket ad a gép, és több pénzt tud kérni. Sajnos ilyenek vannak.

A lényeg, hogy ha a szám, amit a gép mutat 10 % felett van, akkor a fal bizony túl vizes. De van rá megoldás.

3. A felmérés alapján elmondom milyen technológia lesz a megoldás

Részletesen elmondom majd, hogy mi a legjobb megoldás a számodra, azt is elmondom milyen utómunkákra kell majd számítani. Rövid időn belül pedig a cégünkkel dolgozó legjobb falkiszárítási szakembertől hozok írásos árajánlatot.

Tedd meg most az első lépést, hogy örökre megszabadulj a vizes falaktól.

Kérd most az épületdiagnosztikai felmérést, hogy legközelebb már ne a vizesedés miatt kelljen újra festeni (hanem csak akkor, ha új falszínt szeretnél)

Miért hallgass rám?

Juhász Péter a vizes falak szakértöje

Juhász Péter vagyok, a vizes falak szakértöje a falkiszaritas.hu tulajdonosa, az Átverésmentes Vízszigetelés című könyv szerzője. Az elmúlt tíz évben több, mint 2000 épület előzetes felmérésében, és vízszigetelésük előkészítésében vettem részt, erre szakosodott cégek szerződött partnereként.

Nézd meg a referenciáimat, mind ellenőrizhető, névvel, címmel, telefonszámmal, a használt technológia megnevezésével. Az Aquapol utólagos vízszigetelésre pénz visszafizetési garanciát adok, ha megrendeled az épületdiagnosztikát.

-nél is több épületet mértem fel

éve foglalkozom épületdiagnosztikával

Milyen megoldások jöhetnek szóba a falad kiszárításához?*

* Több is van, de hogy neked mi a legjobb, ahhoz ne feledd: előbb kell az épületdiagnosztikai felmérés.

Nézzük a megoldásokat!

A lemezbesajtolás – jól működő megoldás

Besajtolás

Ez egy nagyon régi, de atombiztos technológia, ami tökéletes védelmet nyújt a felszivárgó víz ellen. Egy új szigetelő réteget kap belül a fal, úgy, hogy acéllemezt sajtolnak be a téglasorok közé. Ezen nem tud keresztülhatolni a talajból feláramló víz. Ehhez a falat se fűrészelni, se bontani nem kell.

Vajon ez nálad is megoldás lenne? Nem lehet megmondani addig, amíg nem történt meg az épületdiagnosztikai felmérés

Az Aquapol technológia – ez a legkomolyabb megoldás

Ez a technika a kapilláris úton felszívódó víz ellen 100%-os védelmet nyújt. Nem is hinné az ember, hogy ezt már 1988 óta csinálják. Az Aquapol készülék azt csinálja, hogy megszünteti a falban lévő vízmolekulák közti vonzást. Így a víz soha többé nem tud felszivárogni. A kivitelezés megvan 4 óra alatt, a vakolat eltávolítására, javítására a kivitelezéskor nincs szükség.

Lehet, hogy ez a megoldás nálad is működne? Lehet, de előtte meg kell csinálni az épületdiagnosztikai felmérést.

Aquapol

Az injektálás – ésszerű megoldás

Injektálás

A szigetelendő falba, 1 centi átmérőjű furatokat készítünk egymástól 15 centikre és ezekbe ferdén nyomásmegtartó szelepeket (packereket) rögzítünk. Ezután egy speciális géppel belefecskendezzük a szigetelőanyagot, ami megakadályozza a víz felszivárgását.

Ha tudni szeretnéd, hogy a számodra melyik a legjobb falkiszárító technológia, jobb, ha minél hamarabb megrendeled az épületdiagnosztikai felmérést.

Megundtad, hogy vizes a fal, hullik a vakolat, és évente kell vele foglalkozni?

Milyen lesz, ha végre rászánod magad, hogy első lépésben kérd az épületdiagnosztikai felmérést és mi lesz, ha tovább halogatod?

Lássuk!

Kéred a felmérést mert, szeretnéd olyannak látni a házad, mint amikor új volt.

 

Amikor az összes falkiszárítási munkálatnak vége, olyan örömmel veszed újra birtokba a házadat, mint amilyen örömmel beköltöztél annak idején. A fészerben észre veszed a festőhengereket, a kőműves fánglit, amit korábban minden évben kellett használni a javítgatáshoz, és arra gondolsz: ezeket már nyugodtan elpakolhatom, nem fog többet kelleni. A konyhában végre nem dohszag lesz, hanem frissen sült pogácsa, vagy vasárnapi ebéd illata.

Nem kérsz felmérést, mert a kőművesed azt mondta, hogy van ilyen „szárító vakolat”, azt fel kell kenni, ugyanolyan jó lesz.

 

Amikor pár hónap múlva csalódottan látod, hogy a híres lélegző vakolat ugyanúgy felpúposodott és lepenészedett, nem fogod érteni miért. Később megtudod, hogy azért, mert a víz átpárolog rajta, ez igaz, de a vízben oldott sók is vannak, azok benne maradnak a falban, eltömítik a lélegző pórusokat, és megette az egészet a fene. Tehát pénzt is költöttél rá, kitakarítottál a kőművesek után, és még rosszabb mint előtte. De kit érdekel már ilyenkor, hogy kinek volt igaza…

Nem rendelsz felmérést, mert ismersz valakit aki számla nélkül megcsinálja

 

Nem bánod, ha lassabban dogoznak, ha nem adnak annyi garanciát, lényeg, hogy olcsóbbak… Gondolod még ekkor. De ha évek múlva visszajön a penész, megint érzed a doh szagot, és többet költesz fűtésre, akkor már lehet, hogy nem fogod megtalálni a piaci ár alatt dolgozó céget. Aki a pillanatnyi haszonszerzésért alámegy a piaci árnak, az előbb utóbb tönkremegy, végelszámoják a cégét, és akkor a garancia is ugrik.

Kéred a felmérést, mert megoldást akarsz, nem „számlanélküli, okosba megcsinált gányolást”

 

Amikor látod, és érzed, hogy nincs több vizes fal, nincs több penész, és feketéllő tapéta, egy kicsit magadra is büszke vagy: jól döntöttél. Nehéz manapság jól dönteni, mert az interneten mindenki osztja az okosságokat. Ezen tűnődve, felnyitod a laptopod, és örömmel nyugtázod, hogy nem kell többé falkiszárítás témában keresgetned, az összes fórum oldalt, gyakori kérdések oldalt kitörölheted a kedvencekből.

Kéred a felmérést, mert tudod, hogy ez az első nagy lépés a megoldás felé, és különben is, unod már az állandó fal javítgatást

 

Áthívod a barátnőidet, hogy nézzék meg, milyen lett a régi, de új házad. Együtt tapogatjátok végig a falakat: nahát ez száraz. Tudod, hogy nekik is probléma a vizes fal, és ezek után te leszel az, akihez tanácsért fordulnak. És ha már ott vannak, megnéztek pár lakberendezési katalógust, hogy mivel kéne megjutalmazni a házat, ha már ilyen szép és száraz lett. Jól jönne egy új falszín, talán egy új kanapé is. Nyugodtan tervezhetsz a jövőre, semmi nem fog többet lepenészedni.

Nem kérsz felmérést, mert annak az árából inkább eltakartatod zöld gipszkartonnal a vizesedést, ami elvileg szigetel

 

De egy idő után, általában fél év után azon is átjön a penész, és le kell bontanod a foszlósra penészedet kartonokat is. Így folyamatosan romlik az épület állapota, csökken az ingatlanod értéke. Ha egyszer el akarod adni, úgyis az lesz az első kérdés, hogy „és mondja, vizesedik a ház?”

A dohos, penészes levegő miatt félted a gyerekeid egészségét?

Jó lenne rá azt mondani, hogy felesleges félelem, vagy, hogy „a mi időnkben is volt penész, és mégis megvagyunk” – De sajnos a félelmed jogos.

Mit tartalmaz a szolgáltatás?

  • Kapcsolatfelvétel 2 munkanapon belül
  • Műszeres nedvességdiagnosztikai mérés
  • Utólagos vízszigetelés technológiák ismertetése
  • Megoldási javaslat és árajánlat készítése
  • Kiszállás 7 munkanapon belül, bárhol az országban

E-mail cím:*
Név:*
Telefon:*
Irányítószám:
Település:*
Utca, házszám:*
Üzenet: